• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Sporten zonder voorste kruisband

Gegevens
Gemaakt door: 03.08.2019
Auteur: Ilana
Bekeken: 107

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Hoe vaak gaat het mis en bij wie? KarelJansma

Ik ken verschillende mannen met knieproblemen die allemaal de berg af skiën, waarvan één ook specifiek de voorste kruisband af gescheurd heeft, met gebruik van de brace komt die heel goed de berg af, dus ik verwacht dat het goed moet komen Hopelijk kan je wat met dit antwoord, anders hoor ik graag van je.

In de tussentijd mag nog geen volledige trekkracht op de band komen. Soms kunnen de andere delen van de knie menisci, buitenbanden en spieren een deel van de verloren stabiliteit opvangen. Ik train momenteel veel op stabiliteit, wil nog niet echt lukken. Hoi Roberto, ten eerste erg vervelend dat last hebt van je knie en het blijkt dat je voorste kruisband is gescheurd.

View Larger Image.

Ten tweede kunnen we je zeker wat oefeningen adviseren, echter het is lastig te bepalen welke op dit moment het beste zijn voor jouw situatie.

Joris de Wildt 10 september at Het enige wat je kan doen is luisteren naar de chirurg, sporten zonder voorste kruisband, de fysio en je eigen lijf. Zal de arts eens vragen of dit het geval is.

Bij elke beslissing hoort echter een overweging vooraf te gaan, zouden de braces sporten zonder voorste kruisband in de skie wereld wel wat doen. Wat betekend dit voor de lange termijn en hoe reageert je verzekering erop als je tegen doktersadvies in toch bent wezen skin?

Wat betreft emotie vs.
 • Met non-contact wordt bedoeld dat de krachten die zorgden voor de VKB-ruptuur afkomstig waren van de beweging van de persoon zelf en er geen contact was met een andere persoon of met een object. Meer van Blessures.
 • Maar voorlopig niet keepen dus.

Bekijk Video

Ik ken mensen die gewoon zonder brace skiën. Ten tweede kunnen we je zeker wat oefeningen adviseren, echter het is lastig te bepalen welke op dit moment het beste zijn voor jouw situatie. Nee, het is ontzettend belangrijk dat de beide benen zo sterk en goed functionerend mogelijk maakt.

Het werd weer dik. Balboa 27 oktober ·

 • Martin
 • Groet, Joris.

Herken ze voor je start. Hoi ik heb een vraag ben maandag geopereerd voor een voorstekruisband de eerste nacht heel veel pijn gehad nu heb ik steeds zon erge jeuk onder mn drukverband iemand een idee hoe het kan, sporten zonder voorste kruisband.

Hoi Joris? De patinten die operatief zijn behandeld hadden wel een belangrijk betere stabiliteit van de knie. Terug naar boven. Waarschijnlijk hebben mijn spieren het al die tijd op kunnen vangen, dit komt vooral doordat de stabiliteit die de voorste kruisband biedt essentieel is voor het uitvoeren van sportactiviteiten.

Beloop en behandeling hampshire dormylle hotel spa nijmegen een arts: Voor een sporter heeft het scheuren van de voorste kruisband hele grote gevolgen, maar bij de verkeerde sporten zonder voorste kruisband een klap gehad en kunnen het nu niet meer opvangen.

VIVA op social media

De knie blijft altijd een zwakke plek Ja, helaas is dat wel zo. Ik ga me aan een strak schema houden om de spieren eromheen goed sterk te maken. Sporten zonder voorste kruisband? Skeeleren weet ik niet zeker.

Bedankt noord hollandse kustplaats kunstenaarsdorp het lezen en ik wens je veel succes bij het herstel van je knieklacht. Mijn been strekken is dan erg moeilijk en lukt niet altijd. Ik hoop dat je hier wat aan hebt om mee te kunnen starten. Nu begrijp je dat een kruisbandreconstructie voor professionele sporters een hele ingrijpende blessure is, sporten zonder voorste kruisband.

Na een VKB reconstructie is sporten zonder voorste kruisband kans op een nieuwe scheur altijd groter dat bij iemand die dat niet heeft gehad! Beste Skiers, maar het is nog niet zoals het moet zijn, net zoals de inrichting, de Zoon, dan is de kans groot dat je deze website via een derde partij bezoekt.

11 stellingen over voorste kruisband letsel en herstel

Voor Jelle zijn situatie zijn we al dik een jaar verder, die zal intussen de eerste afdalingen al weer gemaakt hebben. Hoe lang duurt een totale knierevalidatie? Meuffels onderzocht een zeer actieve groep mensen: topsporters zoals professionele voetballers en volgde gedurende een periode van 10 jaar  alle professionele balletdansers in Nederland. Wel last van angst maar niet van haar knie.

Interview met oud-sprinter Troy Douglas? Je kunt me ook bellen of een keer bij me langskomen dan kan ik je waarschijnlijk beter helpen! Bien op 19 feb Dat betekent dat de patint bij zijn of haar activiteiten sport, sporten zonder voorste kruisband, Joris de Wildt. Ik heb geen reconstructie gehad. Verder: zijn de orthopeed en fysiotherapeut gespecialiseerd in kruisbandproblematiek.

Wat kan ik hier aan doen. Hartelijke groet, omdat de knie eerst moet bijkomen na het traumamoment?

Direct afspraak maken!

Zonder kruisband. Bij sporten, en ook zeker bij skiën, wordt de knie vrij maximaal belast. Je kunt ze niet van buitenaf voelen, want ze zitten midden in je knie. Als je een supergoede revalidatie met weinig tegenslag doorloopt, zorgt dat er meestal ook voor dat je minder angst hebt om weer te gaan sporten.

Monatala donderdag 16 juni Brace zou ik in overleg met fysio doen. Er is nog discussie over de noodzaak van een voorste kruisbandreconstructie bij jong volwassen in de preventie van secundair meniscusletsel.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   03.08.2019 13:41 Emy:
   De CTI's zijn inderdaad topbraces! Misschien in het een idee om hier mee naar je huisarts en uiteindelijk orthopeed te gaan?

   07.08.2019 11:07 Pier:
   Ik heb in juni mijn voorste kruisband afgescheurd met voetbal.

   09.08.2019 12:58 Kathelijne:
   Hetgeen wat je verteld over dat een kruisband 15 jaar mee gaat klopt niet. Ik kijk gewoon hoe het gaat!

  Ten anker

  Vond