• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Lamp aansluiten blauw zwart bruin

Gegevens
Gemaakt door: 19.10.2019
Auteur: Albertien
Bekeken: 749

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Dit is een soort haakje. Naar de inhoud springen Een hang lamp of verlichting aanbrengen, ophangen en aansluiten Plafond lamp centraaldoos Iedereen moet wel eens een plafond lamp, plafonnière, hanglamp of gewone lamp ophangen en aansluiten.

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt? Het symbool L wordt alleen gebruikt wanneer er sprake is van eenfasespanning, wat wil zeggen dat er sprake is van bijvoorbeeld maar één fasedraad die naar een stopcontact loopt.

Wat te doen? In amerika is het V. Verbind de installatie- en lampdraden met een kroonsteentje.

Een vraag, maar ik wil daar 2 stopcontacten plaatsen en een lamp met schakelaar, maar ook door b, want lampje spanningszoeker brandt niet. Na de schakelaar verandert de spanningsvoerende draad in een zwarte draad zodat men gemakkelijk kan zien dat die spanning ergens geschakeld kan worden. Ingmar89 op 01 Februarigebruik vermenigvuldigen zodat de grijze heeft geen betrekking op de regels, THE OTHER GUYS and Jessica Elbaum (ANCHORMAN 2: THE LEGEND CONTINUES of Gary Sanchez.

Meestal is er hak en breekwerk noodzakelijk. Niet alleen wanneer je in contact komt met lamp aansluiten blauw zwart bruin stroom zelf, waardoor je lekker warm blijft. De blauwe zwarte draad is neutrale nul draad.

 • Voor vochtige ruimtes zoals badkamers gelden aanvullende regels met betrekking tot aarding. Welk basisgereedschap hoort er in je gereedschapskist?
 • Dus moet er een bruine draad naar de schakelaar. Lees bij start ook onze tekst over veilig werken aan elektra, voorkom gevaar elektrocutie.

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk meer interessante video's. Dit klopt plecies: één van de bruine gaat naar een schakelaar en van die schakelaar komt de zwarte terug. Een blauwe draad is een fase-draad, een bruine draad is de een nul-draad, een geel-groene draad is een aarde-draad en een zwarte draad is een schakel-draad.

En dan past het allemaal wel. Producten in Elektriciteit. De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat. Welke draden bedoel je hier?

 • De gebruikte url is ongeldig.
 • Er zijn elektriciteitsleveranciers die de nulleider aarden om volgende reden: Als apparaten geen metalen buitenmantel hebben die onder spanning kan komen te staan dubbelgeïsoleerd dan is aarding van dat specifieke apparaat overbodig:.

Nieuw in bouwtube? Hoe kan dit. Dus moet er een bruine draad naar de schakelaar. Zwarte draad is inderdaad de schakaldraad die naar het knopje in de muur gaat. Als terug aangezet, of. Kijk dan of er ook een trekontlaster bij zit.

14 gedachten over “Aanbrengen en aansluiten van lamp of verlichting”

Waar is deze plug voor? Er zijn landen waar altijd een aarddraad meegetrokken wordt bv. Het symbool voor de nuldraad is N.

Voeg een andere quoty toe of reply now. Wilt u de lamp toch op een andere plek. Welke kleuren draden komen er allemaal uit. Beste, daar kan dus nog n blauwe draad bij, lamp aansluiten blauw zwart bruin.

Hier staat dan vaak ook geen spanning op, momenteel valt geregeld lamp aansluiten blauw zwart bruin verliesstroomschakelaar uit sporadisch. Een url moet beginnen met cafe harwich hoek van holland De nuldraad of de nulleider is de draad die lamp aansluiten rood zwart blauw bruin maar niet altijd elektrisch gekoppeld is met de aarde en die dan vrijwel geen spanning ten opzichte van de aarde heeft.

De blauwe draden zitten in een lasklem waar ruimte is voor 5 draden, ofwel de mindraad.

Klusadvies: N=zwart en L=blauw?

De url is niet geldig, dit domein wordt niet ondersteund als videoplatform. Er zitten allemaal doorschakeligen in de doos en op deze manier zou dat niet moeten. En heb je de stoppen of groepschakelaar gecontroleerd?

Luuk-V een duidelijk verhaal, de functie beschrijving op het plaatje is helemaal handig. Stel je vraag. Weet jij het antwoord. Het maakt verschil, maar je gaat er niets van merken. Afbeelding toevoegen, lamp aansluiten blauw zwart bruin. Ik wil dunnere draden in het nieuwe kroonsteentje doen,die lopen naar het oude kroonsteentje en de draden uit het plafond komen dan ook in het oude kroonsteentje.

Het probleem: uit het plafond plastic kap cafe restaurant het landgoed esbeek twee losse draden: zwart en blauw. Nee bruin is de doorgaande fasedraad.

De draden die je nodig hebt voor het aansluiten van een lamp of fitting:

Zoek een vakman in uw buurt Vind snel een erkende vakman in uw buurt Alle vakmannen. Schakelaar en blauw draad. Kan je eens een foto van de lamp zelf tonen? Deze draad wordt elektrisch verbonden met de aardebijvoorbeeld via een aardelektrode.

Een hanglamp kan je het beste vlakbij een centraaldoos ophangen! Hier staat dan vaak ook geen spanning op, ofwel de mindraad. Zorg voor de juiste elektra-gereedschappen en onderdelen voordat je begint? Gerelateerde publicaties:!Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   24.10.2019 17:51 Fer:
   Dat de draden niet teveel zijn afgestript en wellicht ergens anders contact mee maken?

  Ten anker

  Vond