• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wat te doen tegen prikkelhoest

Gegevens
Gemaakt door: 20.10.2019
Auteur: Kylian
Bekeken: 385

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Niet alle hoest is hetzelfde, zo heb je de productieve hoest waarbij er veel slijm vrijkomt, maar ook kriebelhoest, die heel droog aanvoelt. Ook een verkoudheid kan een kriebelhoest veroorzaken.

In deze blog geven je een aantal simpele tips om hoesten tegen te gaan. Grofweg zijn er twee soorten hoest:  Kriebelhoest, prikkelhoest, droge hoest  Bij kriebelhoest ook wel droge hoest of prikkelhoest genoemd heeft u last van een kriebel in uw keel.

Dokterdokter weet raad! Zo krijgt u meer lucht en minder prikkels. Als je erg verkouden bent dan kan een heel hete douche veel verlichting geven.

Dan heb je waarschijnlijk kriebelhoest! Bestel nu je tickets voor het Famosan Festival: Samen door de overgang. Door de warmte verdampt het water en verhoogt de luchtvochtigheid. Meestal bent u dan ook hees, wat te doen tegen prikkelhoest. Door je keel te schrapen wek je extra irritatie in de luchtwegen op en daardoor houdt de hoest langer aan.

Bedek de kop en laat dit 15 minuten trekken. Hoe stop je eigenlijk en hoe houd je het vol?
 • Stoppen met roken kan de hoestklachten aanzienlijk verminderen. Dan beloven wij dat we onze premies, website en campagnes nog voordeliger, leuker en aantrekkelijker voor u proberen te maken!
 • Te hard praten of schreeuwen kan leiden tot een droge keel en prikkelhoest. Zoethoutthee We eten al snel een dropje als we moeten hoesten en niet voor niets.

6 tips om droge hoest in de nacht aan te pakken

Dat zou de werking van noscapine versterken zodat de hoest beter kan worden bestreden. Je kunt een paar keer per dag 2 theelepels honing nemen. Inloggen Log in of maak een profiel aan. Niet roken of meeroken  Rook prikkelt uw luchtwegen.

Bereken uw premie! En helaas: hoe meer je hoest, hoe meer je keel beschadigt, waardoor je nog meer moet hoesten!

 • Meer over de tuinen. Meest gelezen.
 • Tips om kriebelhoest te voorkomen Zorg voor gezonde luchtkwaliteit in uw woning. Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Gezonde recepten Herbamare in the mix Wekelijks recept per mail 7-daagse voedingskuur. De Europese Commissie gaat De hollandsche molen wemmershoek doorlichten om de blootstelling te minimaliseren van met name zwangere vrouwen en pubers aan hormoonverstorende stoffen in consumentenproducten.

Maagreflux wordt steeds vaker genoemd als reden voor een droge hoest 's nachts. U legt een handdoek over het hoofd en buigt wat te doen tegen prikkelhoest over een kom met ongeveer n liter dampend water.

Via het hoesten verwijdert uw lichaam namelijk ongewenste of prikkelende stoffen uit uw keel, longen en luchtwegen. De volgende tips helpen wel. Neem een hete douche of een stoombad, wat te doen tegen prikkelhoest.

Wat is hoest?

En helaas: hoe meer je hoest, hoe meer je keel beschadigt, waardoor je nog meer moet hoesten! Met deze huismiddeltjes en tips even wat verlichting Verkoudheid Weerstand Geef ook je waardering! Verder bevat tijm speciale oliën die de hoestprikkels verminderen.

Deze tips kunnen ook preventief werken:, wat te doen tegen prikkelhoest. We eten al snel een dropje als we moeten hoesten en niet voor niets. Het is dan verstandig om een bezoek te brengen aan de huisarts. Het zou immers kunnen dat er meer aan de hand is. Ook een verkoudheid kan een kriebelhoest veroorzaken.

Gerelateerd

Home Nieuws Wat te doen tegen kriebelhoest 12 kriebelhoest tips. Wilt u iets delen met Trouw? Meest gelezen. Contact Inloggen.

Gorgelen kan ook helpen. Die hoestbuien midden in de nacht zijn niet echt een garantie voor een goede nachtrust. Bij kriebelhoest is er geen slijm dat je moet wegwerken. Ontdek de A. Dit kan voor extra irritatie zorgen. Zowel verkoudheidsvirussen als griepvirussen kennen hoest als symptoom. Danpen is niet geschikt wat te doen tegen prikkelhoest kinderen jonger dan 6 jaar.

Kriebelhoest verhelpen met deze vier tips

Een verkoudheid of keelontsteking kan bovendien uitgroeien tot een strottenhoofdinfectie. Plaats een bakje water op de verwarming in de woonkamer of slaapkamer. Doe daarbij geen menthol of eucalyptus in het water.

Het is raadzaam om hiermee naar uw huisarts te gaan. Bij slijmhoest is het dus zaak om de oorzaak van de slijmhoest te bestrijden. Dit kan voor extra irritatie zorgen.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   24.10.2019 13:27 Arie:
   Zij mogen geen honing vanwege bacteriën die in erin zitten. Bij kriebelhoest is er geen slijm dat je moet wegwerken.

   29.10.2019 21:54 Fahim:
   Kriebelhoest, gék kun je ervan worden!

  Ten anker

  Vond