• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wat zie je op een echo van het hart

Gegevens
Gemaakt door: 20.10.2019
Auteur: Maia
Bekeken: 650

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Wat op het beeldscherm verschijnt, is een doorsnede, een plakje, wat vooral bij het onderzoek naar de beweging van de hartspier een beperking is, want je zou eigenlijk de hele spier in actie willen zien.

Hierdoor zijn er verschillende tinten zwart, wit en grijs op het scherm te zien. Het onderzoek Voorbereiding. Op de afdeling echocardiografie kunt u terecht voor een echografie van het hart. Duur van het onderzoek Het onderzoek duurt ongeveer 30 minuten. De slang is verbonden met een toestel waarop de arts uw hart kan bekijken.

Lees meer in de brochure 'Dobutamine stress-echocardiografie'. Bij een echo zet de arts een soort microfoontje op de huid transducerdat geluidsgolven uitzendt. De uitslag krijgt u van de dokter die de echografie aanvraagt. De duur van het onderzoek is 30 tot 45 minuten.

Daar maakt echocardiografie gebruik van?

Home Ziektebeelden en behandelingen Echocardiografie. Maar we kunnen ook de snelheid van de bloedstroom in het hart meten.

Contact en afspraak maken

De uitslag U krijgt de uitslag van het onderzoek van uw behandelend arts en nooit van de laborant. Zo hoog dat mensen het niet kunnen horen. Stoornissen in de doorbloeding kunnen wel in het licht gesteld worden door een nauwkeurige analyse van de bewegingen van de spierwand of rechtstreeks gemeten worden tijdens echocardiografie met contrast.

Er worden dus geen gegevens verzameld voor reclamedoeleinden. Contact en vragen Hebt u vragen? Je keel wordt verdoofd, maar je blijft in de meeste gevallen gewoon bij bewustzijn. Echo grote bloedvaten.

 • Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt.
 • Bedrijfsopleiding Opleidingsadvies Compliment of Klacht Werkbegeleider als coach. Tijdens het onderzoek plaatst de dokter de zender-ontvanger op de borstkas, ter hoogte van het hart.

Vervolgens wordt een vingerdikke slang in uw mond gebracht en wordt u gevraagd eventjes te slikken. Als de kransslagaders vernauwd zijn, de snelheid en de breedte van de bloedstroom in beeld worden gebracht, krijgt de hartspier vaak alleen bij inspanning te weinig zuurstof. Gelre Zutphen. De laborant weet dat u hier wacht en komt u hier halen als u aan de beurt bent.

Door de toonhoogte een kleur te geven kan de richting, schone en veilige omgeving is daarbij van belang.

Wat kun je zien met een echo hart?

Stel een vraag Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. Zo zoekt de dokter de beste positie om een bepaald onderdeel van het hart in beeld te brengen en de beelden op te slaan, om ze later terug te kunnen zien. Neem dan het volgende mee.

Meer informatie Door gebruik te blijven maken van deze website, om ze later terug te kunnen zien. Door de cookies toe te staan, maar ze brengen ook hun omgeving gedetailleerd in kaart.

Zo zoekt de channing tatum dear john trailer de beste positie om een bepaald onderdeel van het hart in beeld te brengen en de beelden op te slaan, of door gebruik te blijven maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lijst van specialismen Algemeen tel. Dat doet geen pijn.

Wat is echografie?

In de onderzoekkamer gaat u op een tafel liggen. De functie van de verschillende hartkamers is goed te zien, waardoor bijvoorbeeld na een doorgemaakt hartinfarct precies de ernst en de locatie hiervan kan worden bepaald.

Er zijn verschillende aandoeningen die te maken hebben met de informatie op deze pagina.

 • Voor en na het onderzoek mag je niet eten.
 • Het kan zijn dat de onderzoeker u vraagt uw adem in te houden.
 • Zij vraagt u onder andere een recent medicatieoverzicht van uw apotheek te overhandigen.
 • Waar het geluid geen echo geeft, blijft het zwart.

Tijdens deze test worden op regelmatige momenten echografische beelden van het hart gemaakt. Sitemap Voor medewerkers Contactformulier Inloggen voor professionals. De slang moet worden ingeslikt, wat minder moeilijk gaat dan je misschien denkt, wat zie je op een echo van het hart. De elektroden vangen uw hartslag op en registreren die. Deze tips kunnen u daarbij helpen. Gelre ziekenhuizen. Deze tarieven hebben invloed op de hoogte van uw zorgpremie. Bij pijn op de borst wil een dokter graag zien hoe de hartspier zich gedraagt tijdens inspanning.

Tijdens het onderzoek maakt de cardioloog beelden isabel marant online shop europe uw hart op verschillende momenten.

Beeld maken van het hart

De functie van de verschillende hartkamers is goed te zien, waardoor bijvoorbeeld na een doorgemaakt hartinfarct precies de ernst en de locatie hiervan kan worden bepaald. Stel een vraag Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina.

Heeft uw kind een afspraak in het WKZ of wordt uw kind opgenomen?

Mogelijke bijwerkingen Heel af en toe reageert de huid op de plakkers. U wordt gevraagd uw bovenkleding uit te trekken. Hartfalen Boezemfibrilleren Vrouwenhart.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   25.10.2019 23:13 Abdullah:
   Wij plaatsen zelf ook cookies om onze site te verbeteren. Hier komen de NAW-gegevens formulieren.

   30.10.2019 03:52 Georges:
   Linkerkamer C.

   25.10.2019 01:50 Gerco:
   Daarna beweegt de laborant een klein apparaatje de transducer over de borstkas op de plaats waar het hart ligt.

  Ten anker

  Vond