• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Het gemiddelde berekenen van cijfers

Gegevens
Gemaakt door: 11.09.2019
Auteur: Jermo
Bekeken: 241

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

De som wordt dan gedeeld door het aantal cijfers. Teken een getallenlijn met 2 getallen en laat je kind met sprongetjes naar het midden bepalen wat er precies in het midden ligt. Dus ook hier weer telt de 0 mee!

En een examencijfer weegt nog zwaarder mee om je eindcijfer te berekenen. Meestal wordt de gemiddelde snelheid al aangegeven en hoeft alleen de tijd of afstand berekend te worden. Dit betekent dat niet elk cijfer even zwaar meetelt. Het antwoord dat mijn voorgangers gaven, is in principe juist, maar klopt toch niet helemaal.

De instinker in deze opgave zit hem in het feit dat er naar kilometer per uur wordt gevraagd, terwijl het antwoord in meters staat. Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan.

Deel het resultaat door het aantal cijfers uit de groep. Is daar een tabel voor. De gegevens zijn hier in een verhoudingstabel gezet. Ze besluiten de kosten eerlijk te delen. Als je doorgaat met het gebruik van onze site ga je automatisch akkoord met ons cookiebeleid.

Toegevoegd na 1 dag: Sorry, de 'n' in de onderkant van de breuk bij gewogen gem.

Gewogen gemiddelde berekenen

Laten we de volgende groep cijfers als voorbeeld nemen: 1, 2, 3, en 6. Hoe reken je het gemiddelde uit? Beoordeel deze berekening. Voor sommige kinderen is dit verwarrend omdat het woord kilometer zowel voorkomt in de snelheid als in de afstand.

Als hij nog een uur rijdt, heeft hij dus 2 keer zoveel gereden. Nog even terug naar de gemiddelden met een 0 erin als optelgetal:.

Hoeveel moet ieder betalen. Hoeveel zouden ze hebben als ze alle twee evenveel zouden hebben. Dit betekent dat niet elk cijfer even zwaar meetelt. Dat moet dus nog omgerekend worden naar kilometers. Getal 1?

Hoe bereken je het gewogen gemiddelde?

Vind de som van de cijfers in de groep. Om dit gewogen gemiddelde uit te rekeken, doe je het volgende. Ze besluiten eerlijk te delen:. Gemiddelde snelheid per uur betekent hoeveel kilometers een auto aflegt in een uur.

De toets daarop haal je een 3 en deze telt 2 keer het gemiddelde berekenen van cijfers. Daarom doe je alsof je 2 keer een 7 gehaald hebt en bereken je het gemiddelde van 4, vinden ze het vaak niet logisch. Getal Je kind moet dan weten dat er 60 minuten in een uur gaan  en dat boven en onder dus met 60 vermenigvuldigd moeten worden, het gemiddelde berekenen van cijfers.

Verander eerst ieder percentage in een decimaal en vermenigvuldig het met het bijbehorende gemiddelde cijfer.

Categorien: Wiskunde. Je kind zal het in deze situatie logisch vinden7 en 7, maar er zijn tal van minder grote sites die hier geen gebruik van maken, burgerlijker gaat worden dan ik!

Comment Section

Verander eerst ieder percentage in een decimaal en vermenigvuldig het met het bijbehorende gemiddelde cijfer. Laten we de volgende groep cijfers als voorbeeld nemen: 1, 2, 3, en 6.

Gewicht 3. Bij een samengestelde gewogen gemiddelde wordt er rekening gehouden met het feit dat de ene waarde zwaarder weegt dan de andere waarde. Dat moet dus nog omgerekend worden naar kilometers.

Artikel schrijven. Gewicht 3. Hieronder zie je dat 39 precies, tussen 28 en 50 ligt, en 6. Hoeveel moet ieder betalen. Heel simpel eigenlijk. Stel je vraag! Het gemiddelde van de groep cijfers is 3.

Weet jij het antwoord?

Dit soort sommen geeft ook nogal eens problemen. Eigenlijk is dit geen onderwerp voor de basisschool, maar omdat je kind er in de brugklas al wel mee te maken heeft, toch even een korte uitleg.

Judith en Merel hebben ieder 3 snoepjes. Als je b.

Hoeveel zouden ze hebben als ze alle twee evenveel zouden hebben. Als je b. Getal 6.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   17.09.2019 15:44 Hatun:
   Het gemiddelde van een groep cijfers berekenen Over de auteur.

  Ten anker

  Vond