• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Hoe maak ik een balans in excel

Gegevens
Gemaakt door: 19.10.2019
Auteur: Donja
Bekeken: 863

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Een overzicht van wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met je boekhouding. Als je als starter jouw bedrijfsadministratie wilt gaan inrichten, moet je onder andere aan de volgende zaken denken:. Hierdoor kun je in één oogopslag zien hoe je bedrijf ervoor staat.

Belangrijk om te houden is dat een balans in feite altijd in evenwicht zou moeten zijn. Meld je gratis aan en start nóg sterker!

Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet: Hoe maak je in 10 stappen een businessplan? Immateriële vaste activa: niet tastbare en niet financiële kosten, zoals oprichtingskosten en vergunningen. De kosten: vijftienduizend euro. Wettelijke en statutaire reserves: overige wettelijke verplichte en in de statuten vermelde reserves.

Vlottende activa zijn zaken die binnen n jaar in geld omgezet kunnen worden, hoe maak ik een balans in excel. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan geld, zoals aankoopsommen. Een bedrijf starten kost naast energie vaak ook geld. Flexa couleur locale finland toe te wijzen vaste activa: hieronder worden posten vermeld die niet passen onder een van de andere posten van vaste activa, zoals pensioenvoorzieningen en verzekeringen.

Voorziening: hierin worden bedragen geboekt om aan verplichtingen te kunnen voldoen die in de toekomst kunnen ontstaan.

Wat ga jij na deze zomer anders doen dan voorheen?
 • Verdeel je bezittingen en schulden in vaste categorieën. Met een zakelijke betaalrekening maak je het jezelf een stukje makkelijker.
 • Voorbeelden van vaste activa zijn: een bedrijfspand, inventaris, auto van de zaak , machines, computerapparatuur, deelnemingen. Gebruik de btw-calculator.

Meer vergelijkbare sjablonen

Ik ga personeel aannemen. Een bedrijf starten kost naast energie vaak ook geld. Ga aan de slag met de Startversterker. Als startende ondernemer moet je doorgaans in veel zaken investeren. Het is daarom gebruikelijk om apart melding te maken van deze mutaties.

Wat is een balans. Iedere ondernemer is verplicht een zakelijke administratie op te zetten. Fijn dat je dit interessant vond. Webinar 'Hoe maak ik een ondernemingsplan. Bewaar artikelen, notities en checklists. Een balans moet je in feite zien als een concreet overzicht van jouw bezittingen, schulden en eigen vermogen op een specifiek moment.

Zzp'ers vermelden op hun facturen bijna altijd een betalingstermijn.

Eenvoudige Excel boekhouding voor ZZP'ers. Complete Excel administratie

En uit welke posten bestaat een balans? Een balans is, zoals de naam al zegt, altijd in evenwicht. Je kan op elk moment een balans opstellen, maar als het een onderdeel van je jaarrekening is, dan maak je hem aan het einde van je boekjaar. Binnen 10 minuten aangevraagd.

Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan. Het jaarlijks opstellen van een jaarrekening is bij bepaalde rechtsvormen verplichte kost hoe maak ik een balans in excel ondernemers. Dergelijke investeringen zie je natuurlijk ook terug in de balans. Stel: je hebt afgelopen zomer voor de medewerkers op kantoor nieuwe computerapparatuur aangeschaft. Niet toe te wijzen passiva: hieronder worden posten vermeld die niet zijn onder te brengen bij n van de andere posten van de overige passiva, omdat het hier gaat om een lening of hypotheek met een looptijd van n jaar of langer.

Duizenden sjablonen om een snelle start te maken met uw project

Nog nooit was het zo makkelijk om een volgende stap te zetten met je onderneming. Boekhouden en de administratie bijwerken: bij veel ondernemers en zzp'ers staat deze klus niet bovenaan het lijstje van leukste werkzaamheden. Inclusief tips. Je hebt verschillende soorten activa en passiva. Dat wil zeggen: de bedragen aan beide kanten moeten bij elkaar opgeteld op hetzelfde bedrag uitkomen.

Boekhouding en administratie. MKB Servicedesk helpt je graag verder. Ook kun je naar aanleiding van de cijfers van je balans financile ratio's berekenen die meer zeggen over je financile situatie. Welke handige tools kun je hierbij gebruiken. Effecten: waardepapieren die niet als investering voor de lange termijn bedoeld zijn, hoe maak ik een balans in excel, zoals effecten en obligaties. Ik ga een ondernemingsplan schrijven! Zeker als je online gaat boekhouden.

Een overzicht van wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met je boekhouding. Praat met ons mee op. Een balans is niet hetzelfde als een resultatenoverzicht of winst- en verliesrekening.

Alle informatie die je nodig hebt in n PDF: met deze whitepapers ga je goed voorbereid van start met je bedrijf:. Lees verder. Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   25.10.2019 05:47 Sarella:
   Inclusief tips. Binnen 24 uur komen wij met een kredietbeslissing.

  Ten anker

  Vond