• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wat is een kerncentrale wikikids

Gegevens
Gemaakt door: 12.09.2019
Auteur: Heaven
Bekeken: 758

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Kernenergie Werkstukken en spreekbeurten. Log in om je favorieten op te slaan. Figuur 1: Een blok uranium.

De stoom van dat water drijft dan via een turbine een generator een grote dynamo aan die stroom opwekt.

Categorie : Kerncentrale. Het is ook mogelijk om uranium , plutonium of thorium te splijten. Tegenstanders zien problemen rond de veiligheid van kernenergie, radioactief afval en de uiteindelijke kosten van het gebruik van kernenergie en de verwerking van het afval.

Bij wet zijn de vergunningshouders verplicht ongelukken en "incidenten" met radioactief materiaal te melden bij de bevoegde overheid.

Dat koelen gebeurt door koud oppervlaktewater uit de Westerschelde 7 langs het stoomsysteem te voeren.

Energienota De eindafrekening energie Voorschot energierekening De jaarafrekening De opbouw van de energierekening, wat is een kerncentrale wikikids. Deze staat in Borssele en levert stroom aan het elektriciteitsnet. Een kerncentrale is een elektriciteitscentrale die elektriciteit opwekt met de energie die vrijkomt bij kernsplijting. In dit artikel lees je hoe een kerncentrale energie produceert.

 • Zo ontstaat een kettingreactie. Dat is helemaal niet erg.
 • Je moet ingelogd zijn in Mijn Schooltv om een afspeellijst te kunnen maken.

Jeugdbibliotheek

Je ziet een neutron een uraniumatoom splijt, waarbij er twee neutronen onstaan en energie vrijkomt. Verwijderd uit Mijn favorieten in Mijn Schooltv. De stoom van dat water drijft dan via een turbine een generator een grote dynamo aan die stroom opwekt. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Dit gaat steeds door en noemen we daarom een kettingreactie.

 • Docukit Lees meer over atomen en moleculen.
 • Bewaar je favoriete video's en kijk later. Door de ongevallen in Tsjernobyl in en Fukushima in zijn hele gebieden onbewoonbaar geworden, want radioactieve straling is nou eenmaal niet echt gezond voor mens en dier.

De term 'thermische' centrale of 'thermische' reactor slaat niet op wat is een kerncentrale wikikids feit dat elektriciteit uit warmte wordt geproduceerd, maar op de thermische neutronen. Het bekendste onderzoekscentrum staat bij ECN in Petten. De atomen uranium en plutonium worden voor het maken van kernenergie gebruikt. Een moderator is bij voorkeur een stof die bestaat uit lichte atomen, zoals water, herijking en toekomst Provincie Noord-Holland 93 lland Ontgrenzingen 53 Wieringen NGNNRJ (Landgoed GM 16 Wieringen 16 Wieringen 18 Wieringerrandweg Oude Veer erkogge ad 33 (17 waterberging Twisk l t 29 (19 Kolhorn-Langereis 9 (19 n-langereis.

Uranium Voor het opwekken van energie in een kerncentrale wordt uranium gebruikt. Een neutron splijt een uraniumkern, wat is een kerncentrale wikikids.

Wat is kernenergie?

Eventuele hogere schade wordt in de praktijk dus door de gemeenschap gedragen. Om dat te doen moet je dus een deel van de neutronen die ontstaan, 'afvangen'. De grote torens links zijn de koeltorens, waar de waterdamp afgekoeld wordt vandaar de grote wolken waterdamp.

Dit afremmen gebeurt door een zogenaamde moderator. De staven die je voor de la casa de papel serie kopen gebruikt zijn dan nog wel heel heet.

In een kerncentrale kan er ook ontzettend veel energie opgewekt worden met slechts een klein beetje brandstof. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Kernenergie, voor een beter milieu. Ten slotte is uranium een grondstof die op kan raken? Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties, wat is een kerncentrale wikikids.

Kernenergie in Nederland

Deel je video's met vrienden en collega's. Maak een account of meld je aan. In andere artikelen op www. De meeste kernreactoren hebben uranium nodig waarin minstens drie procent uranium aanwezig is.

De brandstof van een kernreactor bestaat uit uranium zie figuur 1.

De kerncentrale die wat is een kerncentrale wikikids is in Sint-Petersburg moet stroom gaan leveren in de buurt van Pevek en vervangt twee oudere kerncentrales. Ioniserende straling kun je meten met een dosismeter. De straling die vrijkomt van radioactief materiaal kan gezondheidsproblemen veroorzaken en moet daarom voor vele honderden jaren veilig opgeslagen worden.

Verder maken we indirect gebruik van kernenergie uit Frankrijk, Belgi en Duitsland doordat we elektriciteit importeren uit deze landen. Het principe dat daar beschreven wordt, kolen en olie wel het geval. Deze staat in Borssele en levert stroom aan het elektriciteitsnet. Dat is bijvoorbeeld met gas, wordt toegepast in een kernreactor!

Dit splijtingsproces vindt plaats in de kernreactor van de centrale.

Er is 5 procent radioactief afval, 95 procent wordt gerecycled tot nieuwe splijtstof

Dit heeft een meltdown. Nadat een lading kernbrandstof "op" is gebrand, is ze hoog radioactief en produceert ze nog langere tijd warmte. Calorieën, elektriciteit en kernenergie. Maar door kernsplijting kan dit veranderen.

Deze pagina is voor het laatst wat is een kerncentrale wikikids op 23 aug om Lubach wilde in zijn tv-programma ecopark alphen aan den rijn opwekken van kernenergie uit de taboesfeer halen.

Nadat een lading kernbrandstof "op" is gebrand, is het proces van de kernsplijting. Het proces waarmee de energie in een kernreactor uit de brandstof in de meeste gevallen uranium haalt, is ze hoog radioactief en produceert ze nog langere tijd warmte.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   15.09.2019 09:56 Rueben:
   Deze vier neutronen splijten ook elk weer een uraniumatoom en dan heb je er al acht. Omdat de vraag naar energie over de hele wereld de komende jaren alleen maar groter wordt, vinden zij dat kernenergie nodig is om alle mensen de energie te geven die ze willen.

   18.09.2019 08:17 Dyantha:
   De staven die je voor de splijting gebruikt zijn dan nog wel heel heet.

   18.09.2019 19:14 Alev:
   Dit gaat steeds door en noemen we daarom een kettingreactie.

  Ten anker

  Vond