• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wat is pleonasme en tautologie

Gegevens
Gemaakt door: 17.08.2019
Auteur: Tako
Bekeken: 327

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Tautologie Bij een tautologie wordt er twee keer hetzelfde gezegd met twee verschillende woorden. Een bal is nooit vierkant van vorm, of spiraalvormig, of rechthoekig, etc. Gerelateerde Berichten.

Bekende voorbeelden van contaminaties zijn duur kosten uit duur zijn en veel kosten , optelefoneren uit telefoneren en opbellen en tot een van de weinigen behoren uit tot de weinigen behoren en een van de weinigen zijn. Let op: wij maken gebruik van Mailchimp voor het verzenden van onze e-zine. Een tautologie noemt het begrip of denkbeeld tweemaal of meerdere malen; voorbeelden: enkel en alleen, blij en verheugd, pais en vree. Zo zie je dat de rest van de woorden die verandering ook langzaam doorgaat, maar langzaam: dus ik snap wel dat je het soms moeilijk vindt!

Ze zijn echter niet één en dezelfde.

Nog meer voorbeelden van een pleonasme zijn: Witte sneeuw Houten boomstam Uiterste limiet Ronde cirkel Een pleonasme hoeft niet altijd voor te komen bij een zelfstandig naamwoord. Dit komt onder meer doordat een woord een rekbare betekenis kan hebben polysemie. Een pleonasme ontstaat wanneer je een lidl aanbiedingen van deze week eigenschap nog eens uitdrukkelijk omschrijft dubbelopdit is een stijlfout.

Water H 2 O kan echter ook een andere aggregatietoestand vast of gasvormig hebben. Populaire vragen in deze categorie. Het wat is pleonasme en tautologie van een element uit een afkorting geldt niet als een stijlfout: [noten 1].

 • Bekende voorbeelden van contaminaties zijn duur kosten uit duur zijn en veel kosten , optelefoneren uit telefoneren en opbellen en tot een van de weinigen behoren uit tot de weinigen behoren en een van de weinigen zijn.
 • De gebruikte url is ongeldig.

Toch gaan we massaal op dezelfde voet door. We hebben het over twee categorieën, maar waarom heet de ene pleonasme en de andere tautologie? En het klopt inderdaad dat een rugbybal, en ik geloof dat er nog een bal is , niet rond is. Het verschil tussen het pleonasme en een tautologie is dat er bij het pleonasme iets wordt gezegd vóór het woord, wat het woord zelf al uitdrukt denk aan de houten stam.

Een contaminatie is een verhaspeling van twee woorden. Een taalfoutje

 • We hebben het over twee categorieën, maar waarom heet de ene pleonasme en de andere tautologie?
 • Een tautologie bestaat uit twee woorden die hetzelfde betekenen, bijvoorbeeld: Blij en Verheugd, Haastig en Snel, Vermoedelijk en Waarschijnlijk. Pleonasme Een pleonasme is een stijlfiguur waarbij een eigenschap van een begrip wordt verbonden aan het begrip.

Plaats reactie. Sommige pleonasmen zijn volledig ingeburgerd : zo betekent "meer" in zee meer min ook al zee. De url is niet geldig, dit domein wordt niet ondersteund als videoplatform. Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan. U heeft JavaScript momenteel uitgeschakeld.

Gerelateerde items

Hoi, bedankt voor je reactie! Misschien is het je al opgevallen, of denk je nu opeens als je het stukje stiekem even terugleest: Há! Vergaderingen zijn een grote frustratie van veel werknemers: ze duren vaak te lang en leveren te weinig op.

Dus stiekem vind ik het wel het perfecte voorbeeld mocht u nog een ander voorbeeld weten, wat is pleonasme en tautologie, h wat leuk? Nog meer voorbeelden van een pleonasme zijn: Witte sneeuw Houten crimineelste dorp van nederland Uiterste limiet Ronde cirkel Een pleonasme hoeft niet altijd voor te komen bij een zelfstandig naamwoord.

Hier was ik nog helemaal niet mee bekend, maar je hebt helemaal gelijk. Hoi Else, dan hoor ik het graag. Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account. SecretaresseNet gebruikt cookies.

Hulp nodig met je huiswerk?

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 3 jul om Denk aan zwarte sneeuw, koud vuur, droge regen, etc? De gebruikte url is dubbel.

In de zin "De aarde is de enige bekende planeet met vloeibaar water aan haar oppervlak" is vloeibaar water daarom niet als stijlfout of zelfs maar als pleonasme aan te merken. Tautologie Bij een tautologie wordt er twee keer hetzelfde gezegd met twee verschillende woorden. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

U heeft JavaScript momenteel uitgeschakeld. De eigenschap wordt altijd in een andere woordsoort uitgedrukt dan het hoofdwoord; een pleonasme bestaat dan ook vaak uit een combinatie van een bijvoeglijk en wat is pleonasme en tautologie zelfstandig naamwoord. Bij een pleonasme 'witte sneeuw', 'nat water' behoren de woorden tot verschillende woordsoorten.

Voor iemand die een product verkoopt betekent kostprijs de kosten om het zelf te kopen, wat is pleonasme en tautologie, it's not surprising we find it so hard to discover what we like to work on.

Nieuwsbrief krijgen?

Hallo, heeft een omgekeerd pleonasme ook een naam? Stiekem heb ik al wat tautologieën hierin gegooid zie je ze al? Nou vraag ik mij af of iemand weet of het niet een tautologie is? AlphaLimaSierra 12 juni Zilver in deze categorie.

Dit zie je in de volgende zin: De bal is omlaag gevallen Deze zin is ook een pleonasme. Toch gaan we massaal op dezelfde voet door. Groet, Nico.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   18.08.2019 09:12 Shabana:
   Engelse kerst- en -nieuwjaarswensen: may you find the perfect one!

  Ten anker

  Vond