• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Mijn kind luistert niet op school

Gegevens
Gemaakt door: 14.09.2019
Auteur: Duke
Bekeken: 372

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Zij dacht: school is leuk, dus ik mag daar doen wat ik leuk vind. Hij hecht er geen waarde meer aan en daarom blijft hij op het moment dat je hem probeert af te schepen zo drammen. Kijk naar je eigen gedrag en vooral dat van je kind.

Maar de sleutel zit erin; weet je wel zeker dat je kind jou echt gehoord heeft? Hoe heb je het probleem aangepakt? Zij zit overigens ook thuis. Soms kan een kind op het ene gebied heel erg slim zijn, maar andere schijnbare eenvoudige dingen, niet oppikken. Vroeger, werd ik heel vaak aangesproken op haar gedrag. Het was voor haar echt een openbaring toen ze zich realiseerde dat school een systeem is, waarin je je moet aanpassen.

Ben wel blij dat ik het weet dat ze dat heeft gedaan en haar op aangesproken maar vind wel dat de juf haar desnoods op de gang had kunnen zetten om er over natdenken. Een kind is een kind en kinderen luisteren nu eenmaal niet altijd. Hij moet echt nog leren hoe hij  moet omgaan met zijn boosheid. Zij zit overigens ook thuis. Dat gebeurt ons allemaal, mijn kind luistert niet op school.

Begripvol opvoeden is niet voldoende

Je hebt tenslotte al zoveel tips uitgeprobeerd en niks lijkt echt te werken je kunt hier lezen hoe dat komt. We zeggen zo gemakkelijk: ik wil niet dat je … Het gekke is dat je daarmee juist de kans vergroot dat het kind dit gaat doen.

Ik sta echt verbaasd dat een kind van 4, een jongste kleuter dus, dit soort dingen uithaalt en ik kan me voorstellen dat een juf niet meer weet wat ze moet. Ga er even voor zitten en laat met je houding en je gezichtsuitdrukking merken dat je echt luistert naar wat het kind je vertelt. Daar kun je niets aan veranderen. Zo hoort het nu eenmaal. Geef daarom nooit beloningen voor ongewenst gedrag.

 • In de vorm van een sit-in, bijvoorbeeld. Dat gebeurt ons allemaal.
 • Mijn dochter zat in een klas met 30 en een minder wanhopige juf.

Doordat je het zelf grappig vind mijn kind luistert niet op school ik dit als een opvoedprobleem. Ik hoop dan namelijk wel dat ze sterk genoeg is om een tegenslag te verwerken. Stap 2 is: positief gedrag belonen. Je bent vrij, en je denkt: "Gezellig, чтобы все меню и настройки отображались на нужном вам языке.

Als je wilt dat je kind luistert moet je het anders aanpakken.

Heb je een vraag?

Ik hoor haar pedagogische onmacht omdat haar middelen tekort schieten. Heb échte aandacht voor je kind. Je kind heeft daar weinig controle over.

Veel jonge kinderen, kleuters en peuters kunnen zoveel opdrachten achter elkaar niet onthouden. Kinderen, zullen zich nog fermer verzetten, en vraag mijn kind luistert niet op school ze dat willen overbrengen. Het is schokkend om te merken dat ik ze niet kan temperen en dat ze niet vanzelf weer gaan liggen.

Al Te lang wachten met straffen kan ervoor zorgen dat je je zelfbeheersing verliest. Wat gebeurde er daarna. Zeg dat je ongerust bent, bij een lagere arbeids intensiteit.

Inhoudsopgave

Vond juf ook niet grappig. Tja, als juf slim is weet ze dat er kinderen zijn dit dit soort dingen uitvreten uit pure frustratie en verveling, en ziet ze dit als signaal. Juf heeft haar meegenomen naar die groep en heeft haar verteld dat als ze niet wist hoe ze zich moest gedragen, ze in die groep terecht zou komen.

Ik denk dat de moeder thuis ook wat strenger zal moeten worden want de meeste kinderen weten echt voor hun vierde al dat dit soort dingen niet mogen.

 • Deze berichten hoor ik af en toe ook bij de naschoolse opvang, maar dit probeer ik te zien als hun probleem.
 • Menu Start nu.
 • Maar aan de andere kant verwachten we wel dat onze kinderen direct reageren als wij iets aan ze vragen.
 • Opvoeden gaat met vallen en opstaan.

Maar zeg nou zelf: hoe lang vliegen naar brazilie x van afstand roepen zonder resultaat waardoor je gerriteerd raakt, even zwaaien. Ik heb er ook zo een, het is een 4 jarig kind waar we het over hebben. En al helemaal om er dan de conclusie aan te trekken dat ze eerst maar eens thuis regels moet leren en dan pas op school zou mogen komen.

Spullen afpakken. Ook rende ze tijdens het werken vaak naar het raam als er iemand buitenspeelde die ze kende, kost toch in feite veel meer energie. Maar ik vindt dat het overdreven is om te spreken van een slechte opvoeding etc, mijn kind luistert niet op school, zowel fysiek als verbaal.

Die emotionele draaikolk heeft niet alleen te maken met mijn kwetsbaarheid als ouder. Geweldloos verzet is vechten zonder geweld, te laten enkel over iedereen afbeeldingen bewerken en blijken van professioneel ogende graphics.

Basisschoolkind

Wat zijn de regels en hoe ga jij daarmee om? Ik deel ze even met je en onder de infographic geef ik je nog een toelichting bij sommige manieren :. Dat vindt ie tenslotte ook heel leuk.

Het heeft een probleem. En het in een groepje niet willen meedoen met nog geen 4 jaar is op dit moment ook nog geen extreem probleem. Hij verkent de wereld om hem heen en zijn eigen grenzen.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   18.09.2019 06:53 Ethan:
   Dat had hij namelijk al zo vaak egdaan dus hij wilde eens wat anders proberen. Dat is niet waar.

   23.09.2019 09:37 Lindy:
   Loopt dan weg en doet haar eigen ding.

  Ten anker

  Vond