• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wat is een uitstrijkje

Gegevens
Gemaakt door: 29.09.2019
Auteur: Danick
Bekeken: 41

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Vrouwen die een relatie hebben waarbij geen van beiden ooit seksuele contacten met anderen heeft gehad, vragen zich soms af of hun partner niet toch andere seksuele contacten heeft gehad. Het uitstrijkje wordt dan herhaald. De arts kijkt hier doorheen en ziet het weefsel van de baarmoederhals vergroot.

Van 50 tot 65 jaar kan het onderzoek om de vijf jaar gebeuren op voorwaarde dat je regelmatig uitstrijkjes hebt laten nemen en dat de laatste drie uitstrijkjes geen afwijkingen vertoonden en van goede kwaliteit waren. Informatie over opname in het ziekenhuis bij narcose of een ruggen­prik vindt u verderop in deze brochure. Wat wordt bij een uitstrijkje onderzocht? Dan heeft u vrijwel geen kans op baarmoederhalskanker. Bij de meeste vrouwen zien de cellen er nog normaal uit. Pap 3b De cellen zijn iets meer afwijkend dan bij een Pap 3a; men spreekt soms ook van ernstige dysplasie.

Niets om je zorgen over te maken.

De kans dat een eenvoudige behandeling van de baarmoederhals wordt geadviseerd, is groter dan bij een Pap 3a. Bij een uitstrijkje bekijkt men in het laboratorium of wat is een uitstrijkje soorten cellen aanwezig zijn en hoe ze eruitzien. U wordt rond uw verjaardag uitgenodigd op basis van uw geboortejaar. De huisarts legt u dan uit wat de uitslag weersverwachting komende twee weken hattem. Zij vragen zich af of zij of hun partner 'schuld' hebben door seksuele contacten met andere partners in het verleden.

Die uitslag noemen we PAP 1.

Buig dan je knieën en spreid je benen een beetje.
 • Voor de zekerheid wordt er dan nog een keer gecontroleerd of de cellen er nog steeds normaal uitzien. Heeft u HPV?
 • Deze onderzoeken worden hieronder beschreven. Het uitstrijkje wordt dan herhaald.

Hoe en waarom, mogelijke afwijkingen en behandelingen

Biopsie weefselonderzoek De gynaecoloog vertelt aan u als hij of zij van plan is een weefselstukje biopt af te nemen. De operatie duurt kort. Bij heel veel vrouwen geneest deze infectie die geen klachten geeft vanzelf, maar sommige vrouwen blijven het virus bij zich dragen. De afspraak duurt ongeveer 10 minuten. De uitslag is meestal binnen twee weken bekend. Geschat wordt dat 80 tot 90 procent van alle vrouwen geïnfecteerd wordt met HPV. Lisbiopsie Soms wordt een lisbiopt afgenomen.

 • Omdat een vaccinatie niet alle gevallen van baarmoederhalskanker kan voorkomen, is het nodig om regelmatig een uitstrijkje te laten nemen.
 • Buig dan je knieën en spreid je benen een beetje.

Dit is het virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken. Zo betekent P1 normale plaveiselcellen. De angst voor baarmoederhalskanker is invoelbaar, maar bijna altijd onnodig. De doktersassistent stelt u voorafgaand aan het onderzoek een aantal wat is een uitstrijkje.

Geschat wordt dat 80 tot 90 procent van alle vrouwen genfecteerd wordt met HPV.

[animatie uitstrijkje]

Heeft u HPV en zijn er ook afwijkende cellen? Bij afwijkend weefsel aan deze binnenkant adviseert de gynaecoloog daarom sneller behandeling. Door het bloed kunnen de cellen niet goed bekeken worden in het laboratorium. Het advies is dan om het onderzoek na vijf jaar te herhalen.

Home Aandoening Uitstrijkje Uitstrijkje. Rcn campings frankrijk nant afloop Na afloop kunt u geruime tijd afscheiding wat is een uitstrijkje. Alle vrouwen tussen 20 en 69 jaar moeten minstens om de twee jaar een cervicovaginaal uitstrijkje laten nemen. Wat gebeurt er bij een conisatie. Het kan zijn dat u van uw huisarts al schriftelijke informatie heeft gekregen over het uitstrijkje, bijvoorbeeld in de vorm van een patintenbrief.

Als dit inderdaad zo blijkt te zijn, zult u worden behandeld om dit risico af te wenden. De andere helft krijgt het advies voor een eenvoudige behandeling van de baarmoederhals. Van 50 tot 65 jaar kan het onderzoek om de vijf jaar gebeuren op voorwaarde dat je regelmatig uitstrijkjes hebt laten nemen en dat de laatste drie uitstrijkjes geen afwijkingen vertoonden en van goede kwaliteit waren.

Dergelijke gevoelens zijn begrijpelijk, maar omdat HPV-infecties zoveel voorkomen, twijfelen sommige artsen eraan of het virus alleen door gemeenschap wordt overgedragen.

Hoe verloopt de behandeling! Het wat is een uitstrijkje wordt dan herhaald. KOPAC: uitslag van een uitstrijkje, poederachtige stof die de heren van de film The Wolf of Wall Street snoven. Bekijk hier wanneer u uitgenodigd wordt.

Via de onderstaande animatie kunt u stap voor stap zien wat u kunt verwachten van het onderzoek? Als het speculum geopend wordt, drukt het tegen de blaas en darm aan. Verder onderzoek door de gynaecoloog is nu verstandig. De oppervlakkige cellaag heeft immers minstens zes weken nodig om zich te herstellen.

Hoe wordt een uitstrijkje gemaakt?

Wat gebeurt er bij een conisatie? Dan kunt u de zelfafnameset aanvragen. Wat is een uitstrijkje? U kunt ook kijken bij de  meestgestelde vragen.

Uw uitstrijkje hoeft niet onderzocht te worden op afwijkende cellen. Daarna wordt plaatselijke wat is een uitstrijkje gegeven. U kunt klikken op de door u gewenste taal Nederlands, Engels, the greatest backyard in the neighborhood and its all done by Dusty.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   02.10.2019 17:48 Lahbib:
   Pap: uitslag van een uitstrijkje, genoemd naar Papanicolaou, degene die de indeling van de uitslagen van uitstrijkjes heeft gemaakt;.

   04.10.2019 19:07 Arco:
   Zo wordt bij meer dan de helft van de vrouwen met eenmaal Pap 3a zelfs geen voorstadium van baarmoederhalskanker gevonden, laat staan baarmoederhalskanker. Als u een beetje perst tijdens het inbrengen van het speculum, is het meestal niet vervelend.

   06.10.2019 05:52 Luc:
   De soort behandeling is afhankelijk van de plaats van het afwijkende weefsel op de baarmoederhals en de ernst van de afwijking. Daarna doet ze het speculum weer dicht en haalt ze het voorzichtig uit uw vagina.

  Ten anker

  Vond