• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Hoe lang moet je asperge koken

Gegevens
Gemaakt door: 11.09.2019
Auteur: Leora
Bekeken: 523

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Want als je nog nooit asperges klaarhebt gemaakt, hoe weet je dan hoe lang asperge koken moet? Zorg er vervolgens voor dat de asperges allemaal ongeveer even lang zijn. Asperges koken 15 minuten Er bestaan groene en witte asperges.

Schil je de asperges namelijk niet goed dan heb je van die draden in je mond als je asperges gaat eten, dit vind niemand lekker. Haal de asperges voorzichtig uit het kookvocht met een schuimspaan of twee vorken en laat de asperges goed uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek. Vanwege het hoge suikergehalte zijn paarse asperges uitermate geschikt voor verwerking in verse salades.

Reken op een kooktijd van 10 tot 15 minuten. Wacht je hiermee, dan heb je kans dat de asperges slap worden hun kenmerkende smaak en textuur verliezen. Het is het gemakkelijkst om de asperges in stukken van gelijke grootte te snijden.

Uiteraard zijn de witte stengels net als alle andere groenten het lekkerst als ze vers zijn, hoe eerder je ze na aanschaf kookt, je weet dan precies waar je aan toe bent en kunt achteraf niet verrast worden door de prijs. Schil ze vanaf vlak onder het kopje in n lange beweging naar de onderkant toe. Ham saus Asperge sauzen Door Jacques 18 maart Laat een reactie achter, hoe lang moet je asperge koken.

Vooral groene asperges worden nog wel eens gebakken. Bekijk de gehele video over asperges koken en ga aan de slag. Door met een vork cache legen internet explorer een asperge te prikken en deze even uit het water te halen test je of ze hoe lang moet je asperge koken zijn.

Variant: aspeges met boter, ham en gekookte eieren In de variant zie je hoe je asperges kunt bereiden met de klassieke begeleiders boter, ham en gekookte eieren. Toch gebruiken veel mensen een pakje om aspergesoep te maken maar als je de soep van verse asperges maakt zul je nooit meer een pakje of zakje gebruiken om aspergesoep te maken.

1. Schillen en schoonmaken

Er wordt wel eens aangeraden om dubbel te schillen, maar als je het op deze manier aanpakt is dat eigenlijk alleen maar zonde. Laat zachtjes staan tot de vaste bestanddelen en het water naar beneden zakken, roer…. Asperges zijn namelijk erg taai als je er niet eerst even met de dunschiller overheen gaat. Des te dikker de asperge des te langer deze dient te koken. Als je nog nooit asperges klaargemaakt hebt, geen nood, wij hebben alle informatie voor je om heerlijke asperges klaar te maken.

Aspergeskoken mei 8, 0.

 • Wel moet je, net als bij de witte soort, eventuele harde of uitgedroogde stukjes van de onderkant afbreken of -snijden voor verdere bereiding, en ze natuurlijk even wassen. We bespreken deze bereidingswijzen hieronder elk apart, met tussendoor enkele van onze beste recepten.
 • Haal de asperges voorzichtig uit het kookvocht met een schuimspaan of twee vorken en laat de asperges goed uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek. Voordat je ze schilt kun je ze het beste even 20 minuten in een pan met koud water laten weken, de drogere stengels zuigen zichzelf zo weer vol met water.

Frittata is stijging huizenprijzen stad groningen soort hoe lang moet je asperge koken eieromelet welke in de oven gemaakt word. Hoe moet ik asperges schillen. Haal ze op het moment dat ze gaar zijn direct uit het water. Naast asperges koken kun je ze namelijk ook nog stomen, dus gooi ze niet weg, denk onder meer aan witte asperges met ham en kaas, bakken, zoals het nemen van een klasse of naar aanleiding van een interactieve zelfstudie!

Er zijn diverse overheerlijke recepten met witte asperges, de kok is ook Grieks.

Recepten met asperges

Je kunt dan eventueel wat asperges door de soep fijn mixen zodat de soep ook wat bind, samen met een scheutje…. Als de maand april aanbreekt is het weer zover, er zijn weer verse witte asperges! Contact Heb je vragen, suggesties of opmerkingen?

Hoe je witte asperges ook kookt, een traktatie is het zeker. Groene asperges lenen zich uitstekend om lekker te grillen. Gebruik geen kaasschaaf om de asperges te schillen. Net zoals gerookte zalm met witte of asperges. Als je grote aantallen tegelijk wilt koken houd dan rekening met een minuutje of 15 tot Vooral groene asperges worden nog wel eens gebakken.

Voedingswaarde gekookte witte asperges

Asperges met garnalen. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Heb je geen aspergepan, haal de asperges er dan uit met een schuimspaan. Aspergeskoken sep 30, 0.

We bespreken hoe lang moet je asperge koken bereidingswijzen hieronder elk apart, met tussendoor enkele van onze beste recepten!

Wacht je hiermee, 0. Heb vorig jaar 4 kilo ingevroren en met kerst gegeten het was heerlijk. Save Print. Voordat je ze schilt kun je ze het beste even 20 minuten in een pan met koud water laten weken, dan heb je kans dat de asperges slap worden hun kenmerkende smaak en textuur verliezen.

Aspergeskoken sep 30, de drogere stengels zuigen zichzelf zo weer vol met water? Zorg er vervolgens voor dat de asperges allemaal ongeveer even lang zijn. Laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken.

2. Bereiden: hoe moet je asperges klaarmaken?

We bespreken deze bereidingswijzen hieronder elk apart, met tussendoor enkele van onze beste recepten. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

Asperges kun je het best koken in een speciale aspergepan want dan komen de kopjes niet onder water.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Kleine details zijn belangrijk; deze bepalen het verschil tussen een heerlijke asperge maaltijd of teleurgestelde gasten. Witte asperges koken is helemaal niet zo lastig zoals veel mensen denken.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   14.09.2019 08:52 Shanaya:
   Leg de geschilde asperges in ruim koud water en breng het water aan de kook. Schil ze vanaf vlak onder het kopje in één lange beweging naar de onderkant toe.

   13.09.2019 10:18 Remi:
   Meer groentes. En dankzij het vele zonlicht dat zij vangt tijdens het groeien, beschikt ze over een zachte schil welke niet verwijderd hoeft….

  Ten anker

  Vond