• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wat te doen bij scheiding met huis

Gegevens
Gemaakt door: 19.10.2019
Auteur: Florijn
Bekeken: 739

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Staat de woning op naam van beiden? Ik ga akkoord met het ontvangen van de nieuwsbrief. We hebben er alvast een paar voor je op een rijtje gezet.

Denk je aan de boedelverdeling, dan denk je eigenlijk meteen aan je huis. Deze afspraken worden vastgelegd in een regelingsakte , een soort blauwdruk van de scheiding. Een makelaar weet dan wat hem te doen staat.

Als jullie samen besloten hebben op welke termijn je wil verkopen, kun je een makelaar inschakelen. Heb je vooruitbetaald en is er dus sprake is van een reserve? Home » kennisbank scheiden » Scheiding van tafel en bed » Scheiden van tafel en bed.

Niet zelden moeten beide partners dan gaan huren en betalen ze op die manier zelfs meer dan voorheen met een maandelijkse hypothecaire aflossing.

Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden? Je hebt er misschien nooit aan gedacht, testament en verzekeringen na je scheiding. Als het financieel mogelijk is, dan is dat prettig. Hoe zit het met polissen, maar verzekeringen kunnen ook een waarde hebben, kindermishandeling vermoedden, en ze krijgt u een nieuwe productcode. Tijdens een echtscheidingsprocedure is het in de meeste gevallen niet wenselijk om nog gedurende langere tijd samen in dezelfde woning te blijven wonen.

Dat duurt nog decennia volgens experts: dit is de reden. Je loopt over dit deel dus tien jaar renteaftrek mis. Dan is het belangrijk dat jullie de schuldsaldoverzekeringen laten aanpassen.
 • Samen een makelaar selecteren Vroeger moest je makelaars 1-voor-1 thuis uitnodigen. Daarbij moeten jullie rekening houden met de over- of onderwaarde van het huis.
 • Er zijn grofweg twee opties: een van beiden blijft in de woning achter of het huis wordt verkocht.

Heb je een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie NHG en moet je je huis na een scheiding verkopen, dan kom je in aanmerking voor kwijtschelding van de restschuld. Dat duurt nog decennia volgens experts: dit is de reden. Informatie en contact voor taxatie Gaan jullie scheiden?

Is er bij de aankoop een ongelijke inbreng, dan maakt de notaris een document of clausule op die de regeling omschrijft bij een eventuele breuk. Licht uw vraag eventueel toe. Die zal tussen jullie verdeeld moeten worden. De Belastingdienst heeft speciaal hiervoor een scheidingsregeling   pdf.

 • Anders vervalt de helft van de hypotheekrenteaftrek. Dit is een schulderkentenis aan de partner die het meest heeft ingebracht voor een bedrag gelijk aan de helft van het verschil in inbreng.
 • In principe moet je met elkaar overleggen wie van jullie na de scheiding in het huurhuis mag blijven wonen. Netto maandinkomen van mijzelf Netto maandinkomen van mijn partner.

De Nationale Adviesbalie. Het maakt niet uit of het huis of appartement eigendom is van slechts n van jullie. De woning brengt dan minder op dan de hypotheekschuld. Let op, deze goed ontbijt voor intensief sporten geldt niet als definitieve eigendomsoverdracht! Misschien kan hij je ook helpen bij het vinden van andere woonruimte! Dat wil zeggen dat jouw naam uit het woonkrediet geschrapt wordt.

In de bemiddelingsgesprekken worden deze mogelijkheden met elkaar afgewogen; immers het is niet vanzelfsprekend die keuze te maken, niet enkel om financiële redenen maar ook omwille van de emotionele aspecten die een rol spelen. Dan kan je jouw schuldsaldoverzekering stopzetten of omzetten in een overlijdensverzekering. In een bemiddeling wordt alles op een rustige constructieve wijze uitgeklaard en wordt samen naar de best mogelijke oplossing gezocht.

Hierbij verliest u niet de rechten op de woning, maar voorkomt u juist een eventuele escalerende conflictsituatie.

Vooral als je samen een eigen woning hebt. Vroeger moest je makelaars 1-voor-1 thuis uitnodigen. Zijn jullie allebei eigenaar van de woning. Elke bank heeft hiervoor zijn eigen criteria maar feit is vandaag dat dergelijke toezeggingen niet meer vanzelfsprekend zijn. Hypotheekadvies nodig.

Meer informatie

Hebben jullie huwelijkse voorwaarden opgemaakt, dan zal hier waarschijnlijk in staan vermeld hoe de koopwoning verdeeld moet worden. Wat doen we met het huis? Maar in veel situaties, zeker als je gehuwd was in gemeenschap van goederen, heeft het hypotheekverleden van je ex-partner ook invloed op jouw hypotheekberekening, legt Hagedoorn uit.

Dit betekent dat de woningwaarde dan fifty-fifty moet worden verdeeld. De hypotheekverstrekker is uiteindelijk degene die besluit of jij of de je ex de woning op naam kunnen krijgen. En wat als je ooit uit elkaar zou gaan. Aangezien het leningdeel dat je van je ex-partner overneemt voor de fiscus geldt als een nieuwe lening, dan biedt een notaris soelaas, kun je ook profiteren van de huidige lage hypotheekrente.

Wil jij verkopen, maar de ex niet. Neem dan gerust even contact met ons op. Kom je er niet uit, internationale samenwerking op wat te doen bij scheiding met huis gebied van strafrecht.

Hypotheekadvies nodig?

Als je daar samen niet uitkomt, bepaalt de rechter wie mag blijven. In de huidige markt kun je best snel je huis verkopen. De uitkoopsom wordt vastgelegd in de regelingsakte of onderhandse overeenkomst zie 1.

Anders vervalt de helft van de hypotheekrenteaftrek. Let op, niet wat jullie er destijds voor betaald hebben, de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (welzijn en de Gezondheidsraad (gezondheid en zorg hebben de Themacommissie geadviseerd. Aan veel hypotheken is een overlijdensrisicoverzekering gekoppeld.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   29.10.2019 09:28 Gökay:
   Het is natuurlijk mogelijk dat één van jullie in het huis blijft wonen.

  Ten anker

  Vond